tiistai 12. helmikuuta 2013

Donitsit



Aidot donitsit... Nams!

2      munaa
1 dl  sokeria
1dl   maito 
1dl   kermaa
0.5dl sulatettua margariinia
6 dl  vehnäjauhoja
2tl    leivinjauhetta 
0.5tl suolaa
1 tl   vanilliinisokeria
Koristeluun tomusokeria (esim. mansikan makuista) ja nomparelleja tai sulatettua suklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, kerma, jäähtynyt rasva ja kuivat aineet. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi ja painele esim. juomalasilla ja pullonkorkilla donitseja. Paista donitsit kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi. Kuivata talouspaperilla. 
2. Koristele donitsit oman maun mukaan vaikka tomusokerilla. Maustetuista tomusokereista saa helposti hyvää kuorrutetta lisäämällä vain pikkuisen vettä. Myös sulatettu suklaa on kuorrutteluun sopivaa. Nomparellit tietysti kruunaavat donitsit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti