tiistai 12. helmikuuta 2013

Menu intialaiseen tyyliin


Kookoscurrykana
Naanleipa

Friteeratut kanapallerot
Samosat eli kasvistäytteiset friteeratut nyytit
Korianterilimetti raita ja hapanimeläkastike
Mango lassi

Ja kyllähän se maistui!:) Lisäkkeenä oli tietysti riisiä. Kanapallot ja hapanimeläkastike vat kyllä enemmän kiinalaistyylistä ruokaa kuin intialaista, mutta ne on synttärisankarin lemppariruokalajit, joten ne aikalailla sisältyvät joka ikiseen menuun, oli minkä maalaista tahansa!;)

Naanleipä
10,5dl vehnäjauhoja
6 tl sokeria
3 tl suolaa
0,6dl sulatettua voita
3 tl leivinjauhetta
2dl maustamatonta jogurttia
2 dl maitoa

1. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja puolet sulatetusta voista yhteen astiassa. Tee taikinan keskelle kuoppa, ja kaada kuoppaan leivinjauhe ja jogurtti.Anna seistä ½ minuutin ajan. Tee taikinasta pehmeää lisäten maitoa vähitellen. Vaivaa hyvin nyrkillä painellen ja taikinaa käännellen.Lisää vielä loput voista ja vaivaa taikinaa uudelleen.
2. Peitä taikina märällä liinalla ja aseta se lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan olla 1 ½ tunnin ajan.
3. Painele taikinaa uudelleen nyrkillä sitä hetken vaivaten, ja anna sen seistä toiset 1 ½ tuntia.
7. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja kauli pallot pitkiksi, kolmionmuotoisiksi leiviksi. Kaulimiseen voi käyttää hieman vehnäjauhoja. Taikinaa voi kaulia ja taitella niin saa naanleipään perinteiseen tyyliin kerroksia.    .
8. Aseta leivät uunin ritilälle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes leivät ovat kypsiä. Käännä leivät puolivälissä toisin päin. Kypsässä leivässä on muutama vaaleanruskea laikku.

Friteeratut kanapallot
Kanaa (esim fileitä, jotka on pilkottu palasiksi)
vehnäjauhoja
Taikina
4dl vettä
4rkl öljyä
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
8 valkuaista
friteerausöljyä

1.Marinoi kanapalat
2.Sekoita vesi, öljy, vehnäjauhot (sis.leivinjauhe)
3.Anna taikinan turvota n.30min ja lisää kova valkuaisvaahto
4.Pyörittele kanat vehnäjauhossa, dippaa taikinaan ja paista 180 asteisessa öljyssä kullankeltaisiksi.

Hapanimeläkastike
2dl sokeria
2dl valkoviinietikkaa
4rkl soijakastiketta
6rkl ketsuppia
4rkl maissijauhoa+2dl vettä
(chiliä, mustapippuria, sherryä tai sipulia)
1.Mittaa kattilaan sokeri, etikka, soija ja ketsuppi.  Kuumenna kiehuvaksi.
2.Sekoita maissijauhot veteen ja suurusta liemi. Sekoita kunnes sakenee ja keitä n.5min miedolla lämmöllä.


Korianteri limetti raita
Tämä on mun lemppari, niin raikas ja tasapainoisen makuinen! Raita maustetaan usein korianterilla, mintulla tai garam masalalla. Raitaan voi lisätä myös hienonnettua kurkkua, sipulia, porkkanaa, tuoretta inkivääriä ja valkosipulia. Raita tasapainottaa ja viilentää tulisia ruokia ja makuja.)
3dl turkkilaista jogurttia
1,5rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limetin kuori raastettuna
1,5tl limettimehua
1 ,5 rkl ruokosokerisiirappia tai sokeria
ripaus suolaa
1.Sekoita ainekset keskenään. Tarjoile mausteisten ruokien kanssa tai vaikka dippikastikkeena naanleivälle. 

Kana kookos curry (8hlö)
600 g marinoimatonta broilerin rintafileetä
öljyä
4 porkkanaa
2 isoa sipulia
2 paprikaa
2 tlk bambun versoja
1 rkl currya
1 tl suolaa
2 prk kookoskermaa 
tuoretta korianteri oman maun mukaan
sitruunan kuorta
2-3 limen mehu
1.Leikkaa liha ja ruskista. Lisää tikkumaisiksi leikatut porkkanat ja sipulilohkot. Anna kuullottua.
2. Lisää paprikasuikaleet, valutetut, huuhdotut bambunversot, curry ja suola. Sekoita. Lisää kookoskerma ja limenmehut. Anna kiehua hetken aikaa.
3.Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta sen ohut pintakuori ruokaan. Lisää lopuksi pinnalle runsaasti korianteria 
4.Tarjoa basmatiriisin, korianteri-limettiraidan ja naanleipien kera.

Samosat
Taikina
10 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kurkumaa
2 tl suolaa
1 dl öljyä
3 dl kuumaa vettä
Täyte
800 g perunoita
2 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 chilipalkoa
2 rkl öljyä
2 tl inkivääritahnaa
6 tl garam masala -maustesekoitusta
3dl herneitä (pakaste)
2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl limetinmehua
1 tl suolaa
1.Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi perunat. Kiehauta vesi taikinaa varten.
2.Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kuuma vesi ja vaivaa sitkeäksi, tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä 30 minuuttia.
3.Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko ja poista siitä siemenet. Hienonna chili.
4.Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä pannulla. Lisää inkivääritahna, garam masala, herneet ja perunakuutiot. Mausta korianterilla, limetillä ja suolalla.
5.Pyöritä taikina tangoksi ja jaa pikku paloiksi. Peitä palat kelmulla. Kauli yksi pala kerrallaan soikeaksi, halkaisijaltaan 15-18 cm kiekoksi. Leikkaa kiekko keskeltä kahtia ja käännä puolikkaan suorat pinnat vastakkain, jotta saat muotoiltua taikinasta kartion.
6.Nipistele tötterön sauma hyvin kiinni ja täytä reilulla kahdella ruokalusikallisella täytettä. Sulje samosat painelemalla suu litteäksi ja rullaa reuna.
7.Paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.


Mango lassi  (6hlö)
4dl maustamatonta jugurttia/turkkilaista jugurttia
2dl maitoa
2dl mangososetta
2rkl sokeria
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita n. 2min. Kaada laseihin ja tarjoile. Voit maustaa esimerkiksi kardemummalla. 
                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti