Puolukka boston, 2kpl
2,5dl maitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1tl kardemummaa
7dl vehnäjauhoja
100g pehmeää margariinia
Täyte;
n.4dl puolukoita
1dl fariinisokeria
1rkl perunajauhoja
Voiteluun kananmuna
1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon, lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja loput jauhoista. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
2. Voitele vuoat. Kauli taikinasta vuokien pohjat peittävät palat ja tee lopputaikinasta suorakaiteen kaksi suurta suorakaiteen muotoista levyä. Ripottele taikina levyille puolukat, sekä niiden päälle sokeri perunajauho-seos. Rullaa levy kiinni, nipistele reunat yhteen ja paloittele rulla. Nosta kierteet vuokaan ja tipahdelleet puolukat voi heitellä kakun päälle
3. Peitä kelmulla kohota. Voitele kananmunalla ja paista uunin alaosassa 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Varmista, että kakku on varmasti paistunut myös keskeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti