sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Crostata di Crema - Italialainen sitruuna-kermatorttu

Raikkaan kirpsakka sitruunapiiras Italian tyyliin
Ainekset: 
2 sitruunaa
2 munaa (keltuaiset ja valkuaisit eroteltuina)
0,75dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
90g voita
3 rkl sokeria
1 keltuainen
0,75dl kuohukermaa
Koristeluun 1 appelsiininkuori, kermavaahtoa

1. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Vatkaa 2 keltuaista, 0,75dl sokeria ja mausta sitruunan mehulla ja kuorella. Sekoittele seosta kiehuvan vesihauteen päällä kunnes alkaa saota. Jäähdytä. 
2. Tee taikina sekoittamalla jauhot, voi, 3rkl sokeria ja 1 keltuainen taikinaksi. Painele vuokaan, laita taikinan päälle esim herneitä painoksia ja paista 20min 175 asteisessa uunissa. Poista paino pohjan päältä ja paista vielä 20min, kunnes taikina on kauniin kullankeltainen.
3. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen ja sekoita ne varovasti jäähtyneeseen sitruunaseokseen. Levitä täyte pohjalle ja laita jääkaappiin. 
4. Halutessasi voit koristella tortun kermavaahdolla tai appelsiinin kuorilla, jotka on keitetty vedessä ohuina viipaleina n.10min ja kuivatettu sen jälkeen hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti