Momot ovat nepalilaista ruokaa parhaimmillaan. Suomennos momoille voiso olla hyörytetyt nyytit tai jotain vastaavaa. Täytteenä voi olla lihaa tai kasviksia oman mielen mukaan. Yleensä meillä tehdään aika mausteinen täyte, jossa on pääasiassa lihaa, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Täyte paistetaan. Momo taikina tehdään jauhoista, joihin lisätään pikkuisen vettä. Yleensä valmiit momot höyrytetään, mutta ne voi myös vaihtoehtoisesti uppopaistaa. Ei uskoisi, mutta ainakin mielestäni höyrytetyt ovat vielä parempia. Momojen kanssa tarjoillaan yleensä tulista tomaattikastiketta, jonka saa helposti aikaan keittämällä tomaatteja, lisäämällä pikkuisen sokeria, suolaa, sitruunamehua, chiliä ja tuoretta korianteria. Ja avot! Tosin ketsuppikin ajaa saman asian kiireessä!;) Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti